KANADALAINEN CARIBOU KLUBIKEIKALLE HELSINKIIN

Viime kesän Flow-festivaaleilla yleisön villinnyt kanadalainen indie/elektro-kokoonpano Caribou saapuu loppukeväästä ensimmäiselle klubikeikalleen Suomeen. Dan Snaithin johtama yhtye soittaa kiertueensa ainoan Pohjoismaiden keikan Tavastialla tiistaina 31. toukokuuta.

Vuosituhannen vaihteesta lähtien musiikkia ensin Manitoba-nimellä ja sittemmin Caribouna julkaissut Daniel Snaith on yksi tämän hetken elektronisen musiikin omaperäisimpiä ja lahjakkaimpia muusikoita. Nykyisin indie-vaikutteista elektroa soittava artisti on uransa aikana seikkaillut niin folktronican, kraut rockin, shoegazen kuin 60-lukulaisen psykedeelisen popinkin parissa.

Cariboun ensimmäinen popmainen albumi, artistin kotimaassa Kanadassa arvostetulla Polaris-pystillä palkittu “Andorra” (2007) esitteli yhtyeen laajemmalle yleisölle. Viime vuonna ilmestynyt bändin viides studioalbumi, tekno- ja house-musiikista vaikutteita ammentanut “Swim” puolestaan oli Cariboun lopullinen läpimurtoalbumi ja samalla yksi viime vuoden kehutuimpia indie-levyjä keräten ”Odessa”-singlen johdolla kunniaa esimerkiksi Pitchforkin, Rumban ja The Guardianin vuosiäänestyksissä. Cariboun tuoreimmat julkaisut ovat myöskin viime vuonna ilmestyneet ”Swim Remixes” ja ATP-festivaaleilla taltioitu “Caribou Vibration Ensemble” -live-albumi.

LIPUT:
Myyntiin pe 11.3.2011 klo 9.00
- 23 EUR +mahd. toimituskulut. Ennakko: Tiketti, www.tiketti.fi
- 25 EUR ovelta

CARIBOU (CAN)
“Swimin äänimaisema velloo levyn alusta loppuun levottomasti kuin jäiden alta keväällä vapautuva joki, 5/5” –Rumba
“Swim on ilotulitusta aisteille, 4/5” –Soundi
“Perfect record to soundtrack your life, 9/10” –Drowned In Sound
“Best New Music, 8.4/10” –Pitchfork
“Swim is an itchy, gurgling, shapeshifter of an album, 4/5” –The Guardian

www.caribou.fm
www.myspace.com/cariboumanitoba
www.facebook.com/caribouband
www.fullsteamagency.com

Lisätietoja:
FULLSTEAM
- Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteamagency.com)
- Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Haastattelupyynnöt:
COSMOS MUSIC GROUP / Esa Lahdenpää (040-7692418, esa.lahdenpaa@cosmosmusicgroup.com)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>