NOVELLA JULKAISEE DEBYYTTIALBUMINSA HUHTIKUUSSA

Helsinkiläinen rock -orkesteri Novella julkaisee yhtyeen nimeä kantavan debyyttialbumin huhtikuun 27. päivä. Taidokasta kitarariffittelyä ja mukaansa tempaavia pop -koukkuja sisältävän albumin julkaisee Redhouse FMP ja jakelusta vastaa Playground Music Bam.

Vuonna 2009 kolmen kaveruksen projektina toimintansa aloittanut Novella lukkiutui studioon alunperin nauhoittamaan demoa kahteen kappaleeseen. Nauhoitusprosessi kolmikon treenikämppänä toimivan studion uumenissa lähti kuitenkin nopeasti niin sanotusti lapasesta ja Novella päätyi nauhoittamaan kahden kappaleen sijasta kokonaisen albumillisen kaverusten pöytälaatikkoon kertyneitä kappaleita.

”Koska hommat lähti niin nopeasti käyntiin, ei tullut mitään suurempia konsepteja visioitua. Päätettiin kuitenkin äänityksien alkuvaiheessa, että jätetään kaikki ylihinkkaamiset pois. Soitettiin sillä meiningillä, miten nyt rokkibändi vetäisi. Rehellinen levy siitä tuli. Siinä ei kikkailla musiikillisesti minkään taiteen äärellä, eikä sitä muusikoille oo duunattukkaan. Se on ihmisten musaa. Siellä mennään välillä roimasti metsään ja välillä sitten tuuletellaan maalissa. Mutta niinhän ne asiat elämässäkin menee. Virheiden tekeminen on parasta oppia”, kertoo yhtyeen pääasiallinen biisinikkari ja kitaristi Jonne Lindqvist.

Vaikka yhtyeen jäsenet ovat iältään varsin nuoria on jokainen kerennyt kartuttaa soittokokemustaan erilaisissa kokoonpanoissa pääasiassa raskaamman musiikin saralla. Yhtyeen perustajajäsenistä basisti Tuomas Yli-Jaskari puuhastelee Novellan ohella mm. kansainvälisilläkin lavoilla menestystä niittäneen Tracedawn -metalliyhtyeen kitaristina.

Novella tuottaa ja äänittää musiikkinsa itse. Albumin miksauksesta vastasi Mikko Karmila (Nightwish, Children Of Bodom, Amorphis, Kotiteollisuus jne.). Albumin masteroi Mika Jussila Finnvox -studiolla.

Albumilta on kuunneltavissa kaksi kappaletta yhtyeen MySpace –sivuilla osoitteessa: http://www.myspace.com/novellasite

Yhtyeen jäsenet:

Laulu  – Juha Pälve
Kitara – Jonne Lindqvist
Kitara – Dani Nuutinen
Basso  – Tuomas Yli-Jaskari
Rummut – Valtteri Mikkola

Tulevia keikkoja:

8.4. Pub Norris, Karjaa

30.4. Liberte Helsinki

Novella – Novella (Julkaisu: 27.4.2011)

1. Star On the Ground

2. History Won’t Break

3. N2O

4. READY!

5. Away From Her

6. Lauren Graham

7. Save

8. My Catharsis

9. Brand New Skin

Levy-yhtiö: http://www.redhouse.fi

Promokuvat:

http://tarantula.playgroundmusic.com/files/Novella1_TerhiYlimainen.jpg

http://tarantula.playgroundmusic.com/files/Novella2_TerhiYlimainen.jpg

http://tarantula.playgroundmusic.com/files/Novella3_TerhiYlimainen.jpg

Lisätiedot ja haastattelut:

Tommi Muhli / Playground Music Bam

tommi@playgroundmusic.com

0445400486

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>